Mikä on ilmaverhojärjestelmä?

Ilmaverhojärjestelmä on tekniikka, jolla luodaan näkymätön, laminaarinen ilmavirta. Tämä ilmavirtaus luo vakaan, tasaisesti jakautuneen ilmakerroksen, joka muodostaa esteen kahden alueen väliin ja estää ilman tai hiukkasten siirtymisen alueelta toiselle.

Oven ilmaverhoja käytetään usein rakennusten sisäänkäynneissä minimoimaan ilmanvaihto sisä- ja ulkotilojen välillä ja vähentämään energiankulutusta. Niitä käytetään myös elintarviketeollisuudessa ja laboratorioissa minimoimaan ilmassa olevien hiukkasten aiheuttama saastuminen.

Ilmaverhoja voidaan valmistaa eri kokoisina ja eri malleina vaatimuksista ja käyttötarkoituksesta riippuen. Ne voidaan asentaa lattialle vapaasti seisovaksi laitteeksi tai katosta riippuvana versiona osana rakennusta tai lähes huomaamattomasti rakenteisiin upotettuna.

Miten voimme auttaa

Olipa kyseessä erikoisjärjestelmien kehittäminen tai monimutkaisten projektien toteuttaminen, kokenut asiantuntijatiimimme on tukenasi kattavalla neuvonnalla ja teknisellä asiantuntemuksella. Luotamme uusimpiin valmistusteknologioihin ja innovatiivisiin materiaaleihin luodaksemme tarpeisiisi räätälöityjä ratkaisuja. Pidämme erityisen tärkeänä joustavaa tehokasta tuotantoa ja laitteidemme luotettavuutta.

Patentoitu CONVERGO® painekammio suutinjärjestelmämme perustuu Venturi-ilmiöön, jossa kokoon puristumattoman ilman nopeus kasvaa sen kulkiessa kavennetun aukon läpi massan jatkuvuuden periaatteen mukaisesti. Lisäksi kantosuihkun muotoiset profiilit jakavat ilmasuihkun ydinsuihkuksi ja tukisuihkuksi ja tuovat ne uudelleen yhteen suppenevalla tavalla. Ulomman suutinprofiilin ura ohjaa ei-toivotun ulkoilman pois, kun taas sisäsuutinprofiilin ”pehmeä” reuna saa aikaan halutun huoneilman imun ilmaverhoon. Dresden Institute for Air Conditioning Technologyn CFD-simulaatiot eli lämpögraafiset tallenteet asiakkaidemme toimipisteissä ja erilaiset testit laboratorioissa osoittavat CONVERGO® painekammio suutinjärjestelmän tehokkuuden. Patentoidun CONVERGO®-suutinteknologian avulla on mahdollista säästää yli 80 % energiaa suojaamattomiin sisäänkäyntiin verrattuna.

Käyttökohteet

Ilmaverhojärjestelmämme soveltuvat monenlaisiin käyttökohteisiin. Kompakteista ja tehokkaista vähittäiskaupan malleista tehokkaisiin ratkaisuihin suurille liikerakennuksille tarjoamme monipuolisia vaihtoehtoja ainutlaatuisiin ilmanerotus-, energiansäästö- ja mukavuustarpeisiisi. Kaikki komponentit on suunniteltu ja kehitetty energiansäästöä ajatellen. Tutustu tuotevalikoimaamme ja löydä täydellinen ilmaverhojärjestelmä projektiisi.

Kaupanalan laitteet tarjoaa räätälöityjä ratkaisuja ilmaverhojärjestelmien alueella erilaisiin sovelluksiin. Olipa kyseessä vähittäiskaupassa, kauppakeskuksissa, lentokentillä tai muissa kaupallisissa rakennuksissa – ilmaverhojärjestelmämme varmistavat sisä- ja ulkoilman tehokkaan erottelun, vähentävät lämpöhäviöitä ja luovat siten mukavan ja energiatehokkaan ympäristön. Luota kokemukseemme ja asiantuntemuksemme löytääksesi ihanteellisen ratkaisun myymälääsi ja liiketoiminta-alueellesi.

Design laitteet laajentaa kaupanalan laitteitamme ja tarjoaa erityisesti suunniteltuja ilmaverhojärjestelmiä, jotka on luotu arkkitehtonisesti houkutteleviin sisäänkäyntiin. Nämä räätälöidyt laitteet sopivat erinomaisesti käytettäväksi museoissa, pankeissa, kauppakeskuksissa, tavarataloissa, julkisissa rakennuksissa ja muissa edustavissa ympäristöissä, joissa sekä toiminnallisuudella että esteettisellä vaikutuksella on suuri merkitys. Anna sisäänkäyntiisi ripaus eleganssia ja tehokkuutta Design ilmaverhojärjestelmiemme avulla.

E-Serie

E-Serie laitteiden johdonmukainen kehitystyö asettaa uudet standardit tehokkuudelle, energiatehokkuudelle ja toimivuudelle. Uusimman teknologian ansiosta ilmaverhojärjestelmämme varmistaa tasaisen ilmavirran, joka estää kylmän tai lämpimän ilman pääsyn huoneeseen ei-toivotulla tavalla. Tämä takaa miellyttävän sisäilman ja optimaalisen energiatehokkuuden.

E-Serie sarja tarjoaa ensiluokkaisen ilmeen, joka sulautuu saumattomasti mihin tahansa ympäristöön. Ilmaverhojärjestelmämme ovat korkealaatuisia ja ne mukautuvat yksilöllisiin tarpeisiisi, ne vaativat vähän huoltoa ja ovat helppokäyttöisiä. E-Serie laitteita on saatavana eri pituuksina aina 300 cm asti.

Hiljaisuus edellytyksenä – Silent

Kun ehdoton hiljaisuus on tärkeää, Teddingtonin E-Series Silent -versio on oikea ratkaisu. Esimerkiksi päiväkodeissa, oppilaitoksissa, sairaaloissa, kirjastoissa, hoitolaitoksissa, jne.

Silent laitteet on varustettu erittäin tehokkaalla äänieristyksellä ja hiljaisilla moottoreilla. Huolimatta korkeasta suojaustehostaan, niiden äänitaso on erittäin alhainen.  E-sarjan tavoin myös E-Series Silent on saatavana eri pituuksina 300 cm asti.

Ellipse

Ellipse sarjan design-ilmaverhot ovat saatavilla soikeana ja litteänä. Molemmat kotelomuodot tarjoavat ajattoman muotoilun, joka sopii mihin tahansa tunnelmaan. Näitä laitteita voidaan käyttää myös jopa 300 cm:n pituisina kääntöovien ja automaattisten liukuovien päällä.

Charisma

Charisma sarjan laitteet ovat täydellinen yhdistelmä kehittynyttä tekniikkaa ja tyylikästä ulkoasua. Saatavilla on useita eri mallivaihtoehtoja, ne soveltuvat niin perinteiseen kuin moderniin sisustuksen. Pienemmille ovileveyksille oven vasemmalla tai oikealla puolella oleva pylväs tarjoaa riittävän suojavaikutuksen. Suurempiin, vaativampiin sisäänkäyntitiloihin suosittelemme suojausta kahdella laitteella oven vasemmalta ja oikealla puolelta. Laitteiden korkeus valitaan sisäänkäynnin korkeuden mukaan, ilmaverhopylvään pää voi olla joko suora tai vino. 

Topas

Topas designilmaverho on oikea valinta sisääntulotiloihin, joissa on automaattiliukuovet. Pylväsilmaverho sulautuu huomaamattomasti sisäänkäyntiin ja muodostaa harmonisen kokonaisuuden liukuovijärjestelmän kanssa.

Saphir

Kapeat Saphir pylväsilmaverhot on suunniteltu kääntö- ja kaareviin liukuoviin sekä pyöröoviin. Laitteen kotelo mukautuu pyöröoveen sen pyöristetyn rakenteen ansiosta. Sisäänkäynneissä kylmän ilman sisään virtaus tapahtuu erityisesti oven alaosasta, siksi laitteen ulospuhallus nopeus on alaosassa säädetty suuremmaksi kuin yläosassa.

Sintra

Sintra sarjan design-ilmaverhoja voidaan käyttää kaikkialla, missä ovien sivuilla on hyvin vähän tilaa, esimerkiksi kulmikkaissa tuulikaapeissa. Laitteen muotoilu tekee siitä ihanteellisen käytettäväksi kaarevien liukuovien kanssa, lisäksi laitteet voidaan sijoittaa niin sanotusti selät vastakkain mikä mahdollistaa ulospuhalluksen kahteen vastakkaiseen suuntaan samanaikaisesti.

Delta

Delta-sarjan designlaitteet tuovat siiven muotoisen kotelonsa takia modernin korostuksen kaikkiin kohteisiin, joissa on korkeat visuaaliset vaatimukset. Vaakaan asennettavia laitteita voidaan käyttää 100-300 cm pituuksina kääntöovien ja automaattisten liukuovien päällä.

Rondo

Rondo-sarjan designlaitteet on suunniteltu erityisesti käytettäviksi pyöröovissa. Asennustilanteen mukaan laite voidaan integroida ovirenkaaseen tai sen päälle. Rondo voidaan asentaa alas laskettuun kattoon oven eteen tai suoraan pyöröoven kattoon.

Suunnittelu

Ilmaverhoratkaisua suunniteltaessa tulee ottaa huomioon useita laitevalintaan vaikuttavia kriteereitä kuten rakennuksen sijainti, tuulensuunta, sisäänkäyntien koko, ulko- ja sisälämpötilaerot, ovien sijainti, mahdollinen läpivirtaus ovien ollessa samanaikaisesti auki, rakennuksen sisäkorkeus, mahdollinen hormi-ilmiö, rakennuksen ali- ja ylipaineisuus.

Ilmaverholaitteen oikean suunnittelun kannalta tärkeä näkökohta on rakennuksen tilanne. Riippuen siitä, onko rakennuksessa yli- vai alipainetta, käytetään kahta erilaista ilmaverhojärjestelmän asennusvaihtoehtoa: IDW- tai ADW-asennus. Näissä kahdessa asennustyypissä eri laiteversiot tarjoavat mahdollisuuden saavuttaa optimaalinen vaikutus kussakin rakennustilanteessa.

Ilmanotto huoneen suunnasta ja poisto oven yläpuolelta. Ilmaverhojärjestelmän IDW-asennus on energiatehokkain asennustapa. Suositeltu käyttöalue: Paineen tasaamiseen tai ylipaineeseen. Pienille ja keskikokoisille rakennuksille, joissa ovialueella ei ole pysyviä työpisteitä.

Ilmanotto oven yläpuolella ja poistosuutin huoneen puolella. Tämä parantaa merkittävästi suojauksen suorituskykyä. Ilman liike sisääntuloalueella on pienempi. Imualueen alhaisempien lämpötilojen takia lämmitysteho on suurempi kuin IDW-asennusversiossa. ADW:tä asennettaessa on oltava pakkassuojatermostaatti. Suositeltu käyttöalue: Alipaineessa rakennuksissa.

TCX järjestelmän ohjaus

TCX-ohjaussukupolven avulla voit ohjata Teddington-ilmaverhojärjestelmääsi entistä helpommin ja selkeämmin. Vain muutama vaihe riittää prosessin luotettavaan konfigurointiin tarpeidesi mukaan.

Valinnaisen Ethernet-laajennusmoduulin (Bacnet IP ja Modbus TCP) ansiosta TCX voidaan integroida melkein mihin tahansa rakennuksen ohjausjärjestelmään ja se voidaan integroida yleiseen lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmään.

Keskusohjaimena TCX voi ohjata jopa 64 yksikköä rinnakkain tai erikseen. Haluttaessa myös yhden ohjauspaneelin kautta. Tämä mahdollistaa erilaisten konfiguraatioiden toteuttamisen. Ohjauspaneelissa on Micro USB-portti ja paikka SD-kortille.