Teollisuudessa meillä on tapana puhua isojen oven ilmaverhoista. Näillä järjestelmillä on suurempi heittoetäisyys ja ne voivat siksi suojata suuremman oviaukon.

Yrityksemme on erikoistunut teollisiin ratkaisuihin. Tarjoamme sinulle kohdekohtaisesti räätälöityjä laitteita ja järjestelmiä, jotka täyttävät korkeimmat laatu- ja tehokkuusvaatimukset.

Teollisuusilmaverhomme tarjoaa erityisesti suunniteltuja järjestelmiä suuriin teollisuuden oviin. Nämä kestävät ja tehokkaat laitteet sopivat ihanteellisesti teollisuus- ja varastohalleihin, logistiikkakeskuksiin, kylmähuoneisiin, kierrätyskeskuksiin ja muihin teollisiin sovelluksiin. Ne varmistavat sisä- ja ulkoilman tehokkaan erottelun, minimoivat lämpöhäviön ja luovat miellyttävän työympäristön.

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan suojaamattomat sisäänkäynnit muodostavat yli 15 prosenttia teollisuusrakennusten energian hukasta. Isot teollisuusovet, joiden kautta komponentit, tavara ja raaka-aineet saapuvat, sekä valmiiden tuotteiden lähetys, edellyttävät jatkuvaa ovien avaamista, jolloin kylmä ilma pääsee virtaamaan sisälle.

Säästöjä ilmaverhoilla

Tehokas teollisuusilmaverhoratkaisu lisää energiatehokkuutta ja investointi maksaa itsensä takaisin

säästöinä muutamassa vuodessa. Samalla se tuo huomattavaa parannusta työviihtyvyyteen ja vähentää sairaspoissaoloja mikä vaikuttaa suoraan tuotannon kustannustehokkuuteen.

Toimintaperiaate

Teollisuusilmaverhon toiminta periaate on yksinkertainen, puhallusilmalla vastustetaan oviaukosta sisään pyrkivää ilma. Fysiikan lakien mukaisesti voimaa vastustetaan vastavoimalla eli tässä tapauksessa sisään pyrkivää kylmää ilmaa torjutaan ilmaverholla puhallettavalla ilmalla. Tärkeimpänä ominaisuutena teollisuusilmaverholle tässä kamppailussa on riittävän suuri puhallusvolyymi m3/h, puhallussuihkun nopeus m/s mitattuna puhallussuuttimelta ja puhalluskulma, jota tulee voida säätää.     

Teollisuusilmaverhoja voidaan käyttää myös tehdastilan tai -osaston lämmönjakajana, jolloin esimerkiksi tuotantoprosessissa syntyvän lämmön siirtyminen muualle voidaan estää. Sisätilassa ilmaverhoon ei kohdistu voimia, jotka heikentävät sen suojaustehoa ja laite voidaan asentaa jopa 10 metrin korkeuteen. 

Räätälöidyt ratkaisut

Laadimme kohdekohtaisen teollisuusilmaverho ratkaisun jokaiseen teollisuusoveen, koska jokainen oviaukko on yksilöllinen. Teollisuusilmaverho ratkaisua mietittäessä on huomioitava useita tekijöitä kuten, kohteen käyttötarkoitus, tilan korkeus, vetoisuus, paine erot, rakennuksen ja sisäänkäynnin sijainti. Teollisuudessa ilmaverhoratkaisut ovat aina erityisen haastavia johtuen ovien suuruudesta ja niiden sijainnista tyypillisesti avonaisilla paikoilla. Teollisuusrakennukset ovat usein myös alipaineisia ja niissä sijaitsee useita ovia, joiden samanaikainen aukiolo aiheuttaa läpivetoa.

Meillä on yli 20 vuoden kokemus teollisuusilmaverhoista, osaamisemme avulla pystymme hallitsemaan teollisen valmistuksen monimutkaisimmatkin haasteet. Toimittamme energia tehokkuutta ja työviihtyvyyttä parantavat teollisuusilmaverhot teollisuudelle avaimet käteen periaatteella valmiiksi asennettuina. Kokonaistoimitukset sisältävät kohdekohtaisen ratkaisuehdotuksen, laitteet, niiden asennuksen käyttövalmiiksi ja käyttöönotto opastuksen. Ammattitaitoiset asentajat takaavat luotettavan lopputuloksen myös vaativissa kohteissa koko Suomen niemellä.    

Valikoimastamme löytyy laitteet niin pieniin kuin suuriin teollisuuden oviin. Teollisuusilmaverhojen valmistajalla saksalaisella Teddington GmbH on yli 50- vuoden kokemus teollisuusilmaverhoista ja se on alansa tekninen markkinajohtaja. 

Laajan teollisuusilmaverhomallistomme ansiosta voimme tarjota yksilöllisiä ratkaisuita, jotka sopivat sovelluksiin kaikilla teollisuuden aloilla.

Induvent

Pysty- tai vaaka-asennuksiin tarkoitettu Induvent teollisuusilmaverho on suunniteltu kaikille teollisuudenalueille, sen laaja mallivalikoima mahdollistaa laitteiden joustavan mukauttamisen kaikkiin asennustilanteisiin. Litteän muotonsa ansiosta se voidaan asentaa ahtaisiinkin paikkoihin, sen syvyys on vain 250–300 mm.

Ratiovent

Ratiovent teollisuusilmaverhot pysty- tai vaakasuoraan asennukseen lämmityksellä ja ilman, ovat ihanteellisia kaikkiin teollisuus- ja logistiikka-alan sovelluksiin. Ne ovat vankkoja, suorituskykyisiä ja vähän huoltoa vaativia.

Friguvent

Friguvent erikoisilmaverhoja käytetään pakkasvarastoissa, joissa useasti avattavat ovet muodostavat merkittävän energian hukan ja lisäävät jäähdytyskustannuksia. Valittavana on neljä eri teholuokkaa riippuen tilojen välisestä lämpötilaerosta ja oven korkeudesta.